MINDFULNESS FÖR PAR

Vill ni fördjupa er kärleksrelation? Har ni en längtan tillbaka till mer närhet och intimitet ? Har ni tappat bort varandra i vardagens stress och tjafsande?

Detta är en heldag bara för dig och din älskade, där ni kan fördjupa och fylla på er kärlek. En dag med tid för bara varandra, i en trygg miljö. Det är ett tillfälle att varva ner och vila från vardagens alla krav.

Vi erbjuder både parsessioner och kurser i ”Mindfulness för par”.

I en parsession 1,5 – 2 timmar vägleder vi er till en mer medveten närvaro genom avslappning och mindfulnessövningar. Syftet är att var  och en når en större medvetenhet för att sedan kunna mötas med större glädje i relationen.

 

Under en kurs möts vi en heldag i medveten närvaro med oss själva och med vår partner. Vi mediterar, gör lätt yoga, kroppsskanning, dansar och är tillsammans med vår partner i olika parövningar och enklare tantraövningar. Med olika kommunikationsövningar lär ni er att lyssna och berätta med kärleksfull respekt. Syftet är att skapa närvaro, acceptans, tillit och ”self-compassion” (vänlighet och omtanke) med oss själva och vår partner.

Vill du se när nästa heldag är gå in på Aktuellt

Vad är Mindfullness för par?

Hur våra relationer ser ut påverkar till stor del hur vi mår och tvärtom. Att leva tillsammans är en av de största utmaningar vi möter. Mannen och kvinnan är naturligt varandras motsatser. Tankar, känslor och gamla mönster aktiveras i relationen och kan skapa problem. Nuet är det enda du kan påverka, det som är gjort är gjort och framtiden vet vi inget om.

I mindfulness tränar man just upp sin förmåga till närvaro i stunden. En förutsättning för ett bra kärleksliv är att vi är närvarande och har tillgång till oss själva och vår kropp. För att kunna njuta av sex, och för den delen av hela livet, behöver du kunna vara närvarande. Tiden är den stora bristvaran för många av oss. Vi är så uppfyllda av tankar på vad vi ska göra, vad vi borde göra eller sådant som redan har hänt. Det är först när du är helt och fullt närvarande i stunden som du verkligen kan njuta av sex, beröring och närhet.

Tantra handlar om att följa sin sanning och sitt hjärta. En viktig del i tantra är att hedra varandra och livet. När vi gör det med respekt får vi en djupare dimension att mötas i. I tantran kan du nå en djupare kontakt med mer kärlek och intimitet – från hjärtat.

Under kursen ”Mindfulness för par” använder vi oss av mindfulnessövningar som meditationer, lätt yoga och kroppsskanning men även av sinnliga par-och tantraövningar , respektfulla och kärleksfulla kommunikationsövningar och meditativa promenader i naturen.

Den här dagen ger er tid att prata och framför allt lyssna på varandra. Ni får verktyg att ta med er hem i vardagen.

Vill du läsa vad tidigare deltagare tyckt om kursen så läs under ” Sagt om Cenitha och Livfullt”

 

Vilka är vi som erbjuder detta?

Jag och min man Hans har varit tillsammans i 32 år och har gått igenom många faser i vårt kärleksliv där vi liksom många andra par har delat en vardag bestående av arbete, hem och familj. Genom kontinuerligt meditationsutövande i ca 20 år och ett stort antal relations-och tantrakurser i 10 år har vi nått en mer medveten närvaro tillsammans och vår kärlek har fördjupats. Vi är båda lärare , diplomerade mindfulnessinstruktörer och har många år av kurser och utbildningar i personlig utveckling.

Vi har assisterat och organiserat tantra-och relationskurser för Dr. Rahasya, Fritjof och Nura Kraft under 10 års tid i Sverige, Grekland och på Bali.

2012 medverkade vi i TV-programmet ” Par i terapi” med psykoterapeuten Poul Perris.

                                                                                                          Rahasya F. and Nura A. Kraft


 

Comments are closed.